Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Сряда, 08 Юни 2016 15:16

Топ 5 тайни скривалища за ценности в дома

Написана от 

Имате ли малко заделени пари и ценности, които трябва да скриете на сигурно място в дома. Опитайте някои от тези прости начини за скриване на някои вещи от най-умните и най-решителните мошеници.

Право на открито

Това не трябва задължително да бъде една стара прахосмукачка. Всеки елемент общото домакинство, което има кухина ще работи. Помислете за стари принтери, компютърни кули, детски играчки и др. За лесен достъп, изберете елемент, който се отваря веднага, като чанта отделение прахосмукачка. За по-голяма сигурност, изберете елемент с капак, който държите затворен, но на видно място.

Скривалище под стълбището

Това отнема известно усилие, но ако може, освободете част от уплътненията по вашите стъпала. След това приложете панта на гърба. Ще бъде почти невидим и ще имате по-добро място за скривалище ценности.

Заровено съкровище

Навийте малко пари и поставете в малка бутилка или всяко друго непромокаема кутия (може и от козметика или лекарства). След това скритите ценности заровете за по-сигурно в саксия. За по-бърз достъп, в случай, че сте заровили в градината поставете камък или шишарка над него. Не са много крадците ще изкопаят около вашите стайни растения.

Прикрепете към долното чекмедже

Вземете дълбоко чекмедже, така че промяната на дълбочина да не очевидна. Ако вътрешността на шкафа е от шперплат 1/16 см. по-малък от отварянето на чекмеджето и няколко ивици на чекмеджето ще свършат чудесна работа. Преградите трябва да са от вътрешната страна, така, че при отваряне скритите ценности да стоят там, но да не се издават.

Малко творчество

Винаги може да импровизирате. Например пачка с банкноти да скриете на гърба на окачена на стената картина, в декоративна ваза, в стара плюшена играчка останала от децата и която има таен джоб и пр.

Друга добра идея, подобна на шкафа с допълнителна преграда за чекмедже може да е поставка имитираща книги. Такава лесно може да добавите на реда във вашата библиотека, а в същото време имитацията на няколко книги да е цяла кутия. Такава може да поръчате и на дърводелец, като кориците да са от материал като за книги (кожа, плат и др.)

Допълнително