Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Неделя, 31 Юли 2016 13:57

Какво да правя с петна по мека мебел и стара тапицерия

Написана от 

Тапицерията е лабилното място на меката мебел, а петната са не само неприятни, но и много грозни.

За да се преборите успешно с тях, преди да се е наложило изхвърляне на мебели и да върнете нормалната визия на меката мебел има няколко тънкости, за които трябва да следите.

Тапицерията на меката мебел не се пере в пералня, нито се суши със сешоар.

Не прекалявайте с честата употреба на прахосмукачката по меките мебели, защото с мръсните частици тя засмуква и влакната на тъканите, а това неминуемо води до унищожаването на повърхността й.

Когато чистите упорити петна използвайте бяло парче плат, а не нанасяйте директно върху тъканите на мебелите. Научете повече и на адрес: KYRTI.BG.

Използвайте само по един вид препарат, защото свойствата им може да не са съвместими.

Оставяйте тапицериите на меката мебел да съхнат по естествен начин.

По отношение на различните петна се изискват различни грижи.Ако ви трябват хамалски услуги, вижте на IZVOZVA.COM.

Така например кафето се отстранява с кърпа напоена с вода и сапун; Следите от сок се премахват, чрез разтвор от амоняк и оцет; Червеното вино има податливост към солта; Бирата се чисти бързо с разтвор от оцет и вода; Залепналата дъвка се отстранява с кубче лед, а плата се обтрива с метилов спирт; Ако е паднала някоя капка кръв на меката мебел, лесно може да я отстраните, чрез бърза реакция само със студена вода; Шоколада се чисти със сапун и вода; Восъка се отстранява най-лесно, в засъхнала форма чрез остъргване и забърсване със салфетка, а след това и с разтвор от препарат за петна; Сладко и мармалад чистете с разтвор от сапунена вода и оцет; Мазнината премахнете със сол и леко обтриване; Чаят и какаото се подават на обработка с веро, вода, оцет. С NACHISTO.COM всичко може да бъде така лесно.

Тези няколко съвета ще са достатъчно полезни и практични. И помнете не оставяйте меката мебел на произвола на петната, а се стремете да съхраните качествата и красотата на тъканите й. За всяко петно и решение, намерете най-правилния начин да се избавите от него и все пак, когато се налага Изхвърляне на мебелиима на кого да се доверите.

Допълнително