Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Вторник, 24 Март 2015 17:52

Как да освежим интериора на дома със зеленина

Написана от 

Растенията в саксии не само създават релакс за очите, но и почистват въздуха и допринасят свежестта в интериора. Проведени проучвания показват, че растенията имат способността да филтрират около 87% от вредните емисии във въздуха и да преработват частиците за 24 часа. Така те убиват 50% от микробите в помещенията, а сред най-популярните растения, подходящи за всеки дом са:

Сансевиера – това растение има способността да гони умората, така, че е добре да го държите далеч от спалнята. Не е капризно и може да се отглежда, както на слънчево, така и на сенчесто или полу сенчесто място. Чудесно допълва интериора на кухни, всекидневни, веранди или трапезарии.

Фикус – зеленината, големите и сочни листа у това растение създават усещане за тучна гора. То е подходящо за аранжиране в интериора на дома, но преди това трябва да се съобразите с капризите му. Не харесва много влага, пряка светлина или висока температура.

Бамбук – освен, че идеално може да допълни паркета от имитация на дърво, чудесно си партнира, както със светли, така и с тъмни мебели. Не е претенциозен към светлина, така, че с него може да украсите и по-мрачните кътчета на хола.

Допълнително