Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Вторник, 24 Март 2015 18:00

Как да изберем дограма за домашния интериор

Написана от 

За PVC дограмата е характерно, че са устойчиви на атмосферни влияния, при тях не се образува конденз, а поддръжката им е изключително лесна.

Алуминият избран за дограма на вашите прозорци, придава елегантна и модерна визия на сградата. Този вид е лесен за поддръжка и предлага голям избор от богата цветова гама, в това число и имитации от дърво. Като негов недостатък се смята това, че той е добър проводник. Топлопроводимостта му е в хиляди пъти по-висока от тази на PVC-то и дървото, а това води до появата на конденз и мухъл.

Много нашумял вид е специалният тип противовзломен обков. Той осигурява защита при нежелано проникване в жилището. Тази защита служи като допълнителна функция за по-стабилно укрепване на системите на прозорците и по-голяма здравина на стъклопакет. За да бъде максимално удължен живота на противовзломния обков е добре да се използват pH и неутрални почистващи препарати, годишна поддръжка, чрез смазване на елементите и по-честа проветримост на помещенията, за да се избегне образуването на конденз.

Друг важен момент е изборът на стъкло, който се съобразява с видът на помещението, има значение дали това е спалнята, дневната или офиса. Важно е изложението, а така също и степента на шум отвън, това дали тя е разположена директно на улицата, гарата или в близост до детска площадка. На местата, където има голяма посещаемост е добре стъклата да са закалени или от трилекс. Закалените стъкла са с няколко пъти по-здрави при огъване, а трилексът не подлежи на разпадане при счупване.

Стъклопакетът се явява усъвършенстван модел на двойното остъкляване. Освен топлоизолация и звукоизолация, стъклопакетът осигурява и защита срещу слънчева радиация. Изработва се от две или три стъкла. Изпотяването им от вътрешната страна говори за дефект. По отношение притока на светлина, най-голяма такава осигуряват зелените стъкла, а тези в сиво, кафяво и светлоотразително защитават преминаването на светлина.

Високоемисийните или често обозначавани с коефициента К стъкла са сигурна топлоизолационна защита. Те имат специално покритие, дължащо се на свойствата на благородни метали, което спомага отразяване на топлината от вън на вътре в помещението, без да пречи да навлизат топлина и светлина.

Решението, какъв тип прозорци да изберете за вашия дом, зависи изцяло от мотивите ви.

 

За почитателите на тенис полезна информация за:

 

 

Допълнително