Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Сряда, 01 Април 2015 11:53

Какъв корниз да изберем

Написана от 

Въпреки, че някои смятат корнизът и завесите за демоде, те все още са много търсени на пазара. Предимно тежки масивни и от скъп материал пердета се избират за луксозни ресторанти, хотелски стаи, конферентни зали и салони. И ако идеята да създадете домашния уют във вашия дом с помощта на този класически метод за украса и защита на прозореца, предлагаме ви заедно да научим, какви корнизи да избираме за дома:

Най-често срещаните на пазара са така наречените „безшумни релси“. Те представляват алуминиеви и фини линии. Съществуват и такива от дърво или пластмаса с големи и плавни халки. На почит са и витражните корнизи.

„Корнизи за прозорците в дома се монтират на „безшумни корнизи“ и директно на тавана или стената, като за целта се ползват винкели.

Алуминиевите корнизи често са декоративни. Техните релси позволяват лесно огъване и избор на размери според помещенията.

Корнизи с халки, често са избирани за улеснен монтаж на стената. Те се изработват от стомана и имат накрайници с различен материал. Витражни корнизи са предпочитани и в много кухни. Техните трагери могат да се залепят на алуминиев или пластмасова дограма.

Допълнително