Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Четвъртък, 01 Юни 2017 13:34

Как да посрещнем гости в градината на къщата

Написана от 

Според статистиката, през лятото по-често предприемаме екскурзии, почивки, къмпингуване и всичко на открито, в това число срещи с приятели и гости в градината на къщата.

Това е разбираемо: топлото време, по-дългия ден, празници и ваканции, дават усещане за свобода, което толкова липсва през зимата. Но където са гостите там са и напитките и разбира се всички ваши любими ястия с месо. Независимо дали се пекат във фурна, скара пържоли или барбекю. Най-важното това е един добър продукт, правилна рецепта, точност и вниманието към детайлите.

Но, за да не се превърне в главоболие почистването след подобни партита, трябва да се грижим за всичко и да направим нещата по-лесни. Започнете с извозване на отпадъци.

Гости в къщи:

Ако готвите на печката се опитайте да премахнете остатъците от храна веднага след приготвяне. В противен случай те могат да се запалят и да създадат допълнителна неприятна миризма на изгоряло.

Когато печката изстине, избършете с почистващо средство. За плоча от стъклокерамика е добре да използвате най-подходящ за стъклокерамика крем, който премахва дори старите изсушени хранителни частици и мазнини. Почистването отнема само няколко минути - просто използвайте крема върху повърхността и търкайте с кърпа или хартиена кърпа. Печките ще останат чисти и блестящи.

Почистете всички повърхности, влизащи в контакт със сурово месо или риба. Това е много важно, тъй като суровите храни могат да бъдат опасни за здравето, в резултат на задържащите се в тях бактерии. Използвайте почистващи препарати с дезинфекциращ ефект. Не забравяйте след това да избършете с влажна кърпа, така че повърхността да не поглъща прашни частици.

Ако готвите във фурната, отделете няколко минути, за да поставите хартия за печене. За крайния ястие, изсипете в тенджерата малко вода и оставете във фурната. В този случай, след тенджерата се мие по-лесно от грес и мръсотия.

 

 

 

 

Допълнително