Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Четвъртък, 14 Декември 2017 15:20

Специфики на безопасния ремонт

Написана от 

Много от нас искат с помощта на ремонти да превърнат типичен апартамент в нещо, ако не празнично, то поне оригинално. Но при ремонта на домовете, хората не винаги знаят и разбират до какво могат да доведат тези или други видове ремонтни работи. Наемането на голям камион за извозване е от изключително значение. Това може да направите и на адрес: http://kamion.bg/izvozvane-otpadatsi-golyam-kamion.

 

Необходимостта ни да подобрим и подобрим дома ви е напълно оправдана. Но в това мащабно предприятие има множество клопки. Какво трябва да знаете, за да предпазите себе си и съседите по време на ремонта, нека научим сега:

Стени

Носещите конструкции не трябва да бъдат докоснати, това е изпълнено със сериозни деформации и дори унищожение. Особено важно е да знаете това при 9-етажни панелни блокове. В такива жилищни сгради почти всички прегради носят.

Ако трябва да премахнете носещата стена, можете да я разрушите само с разрешение и само по определен начин. Като правило такива стени се нарязват с диамантен диск. Ако се разруши чрез шоков метод, съседните дялове могат да бъдат счупени.

Важно е също така да се вземе под внимание сегашната модерна тенденция - да се отстранява стената между кухнята и хола. Това може да се направи, ако в кухнята има електрическа печка. Но ако печката е на газ, тогава е невъзможно да се направи това според техниката на пожарна безопасност.

Баня

Сега е много модерно да комбинирате банята и тоалетната, разчупвайки стената между тях. Това не трябва да се прави в панелни и блокови апартаменти, защото има инсталирани санкабини, които са неразделна структура. И ако наистина ги разрушите, то трябва да бъде направено от специализирана организация.

Често наемателите разширяват банята, заради други помещения. Реално може да разширите банята само за сметка на коридора и спомагателните съоръжения (склад и съблекалня), при условие, че съседите имат подобно оформление. Благодарение на хола, също можете, но в този случай, под банята трябва да бъдат разпределени не повече от 25 процента от площта на тази стая.

За сметка на кухнята е забранено - вашата баня не трябва да бъде над съседната кухня.

При реконструкцията на банята трябва да се помни, че носещите стени не могат да бъдат преместени на друго място.

Прозорци и врати

Когато сменяте прозорци, имайте предвид, че новия прозорец трябва да има същата конфигурация като тази на първата, особено ако тя гледа към централните улици на града, тъй като не може да се счупи външната фасада на сградите.

Вентилация

Всеки знае за необходимостта от вентилация. Някои обаче вмъкват дори хладилници там, без да мислят какво ще стане след това със системата. След това съседите отдолу остават без чист въздух. И в апартаментите на горните етажи цялата вентилационна система може просто да се срути.

Знаейки тези общи правила и похвати ще може да направите безопасен и здравословен ремонт, а за изхвърляне на всичкият строителен отпадък от апартамента, обърнете се към фирми по изхвърляне на строителни боклуци.

Допълнително