Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Понеделник, 09 Юли 2018 11:58

Цветя висящи в кошници за интериора на къщата

Написана от 

Различните кошници с красиви цветя осигуряват специален атрактивен външен вид за вашата градина. Те са интериорът на къщата, както отвън, така и отвътре.

Изборът на най-добрите цветя висящи в саксия или кош на перваза на дома не е лесна работа. Днес женското списание Интерполезно.com е съставило списък с най-красивите цветя за висящи кошници.

 

1. Петуния

Петуния е едно от най-добрите цветя, които растат в висящи кошници. Има 35 различни вида петунии в света. Голямоto разнообразие е основната характеристика на петунията.

2. Сладък алис

Това e ежегодно растение, което има малки и красиви цветя в бяло, розово, червено, лилаво, жълто. То е надарено и с една от най-приятните миризми на цветята по света. Расте добре в градина, в контейнери и висящи кошници.

3. Тунбергия

Това е целогодишно растение от типа катерещи се, което расте до почти 2,5 метра. По време на цъфтежа тръбни цветя се появяват с пет венчелистчета и характерно черни тичинки.

4. Клематис

Това цвете е популярна катереща се лоза, която има грандиозен цъфтеж от червени, лилави, сини, жълти и бели цветя. В света има около 300 разновидности на клематис. Някои видове клематис достигат до 6 метра височина.

5. Фуксия

Фуксията е една от най-хубавите цветя за висящи кошници в света. Има много разновидности на фуксия. Може да я намерите в розови цветове и в различни форми и размери.

6. Гераниум

Единични или двойни цветя могат да бъдат в розово, синьо, бяло, оранжево, червено и лилаво. Гераниум обикновено расте добре в окачени кошници.

7. Лантан

Лантана е лесно отглеждано растение. Закачете саксията да виси на топло, слънчево място след засаждането. Честото поливане трябва да се прави през целия вегетационен период. Лантана цъфти през лятото и есента.

8. Бегония

Има над 1500 различни вида бегонии в света. Семената на Бегония могат да бъдат закупени на пазара. За засаждане изберете добре отцедени, плодородни почви. Слънчевата светлина също е много важна за това растение. Цветята ще ви радват от края на пролетта до началото на есента.

9. Лобелия

Лобелията е красива, лесно растящо годишно растение. Има около 350-400 сорта лобелия по света.

10. Латинка

Нейните слънчеви цветя придават позитивно отношение към нашия сив всекидневен живот. Тя може да достигне 2 метра, така че е много подходяща за създаване на "цъфтяща стена" на улицата. Латинката е лечебно растение и предпазва от вредители.

Тук: http://www.interpolezno.com/category/dom/gradinarstvo, може да научите още много полезни неща за градинарството и отглеждане на цветя в дома.

Допълнително