Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Петък, 04 Септември 2015 12:37

Съвременната архитектура – три известни световни архитекти и техните домове

Написана от 

Когато един архитект проектира къща, той обикновено се вслушва внимателно в желанията на клиента. Един архитект създава не само с "ентусиазм", но и много креативност и умения, съчетания с познания. Единственият проект, където архитект може да постигне всичките си мечти, обаче се оказва собствения му дом. Именно това е идеята на настоящия материали, да покажа как светлина пада над трима известни модернистични архитекти и собствените им домове.

Оскар Нимайер (1907-2012) е голямо име в света на архитектурата и градоустройството. Наймер е най-известен като дизайнер на Бразилия, столицата на Бразилия. Можете също така да сте чували името му от централата на ООН в Ню Йорк.

Оскар Нимайер проектира много къщи, но има само един така добре познат и обичан като негов собствен дом в Каноас, предградие на Рио де Жанейро. Проектирането на дома му започва в началото на 50-те години.

На това място могат да се забележат много абстрактни, кръгли очертания характеризиращи къщата. Твърди и прави линии, придружени на места от силно изразен минимализъм, който е толкова типично за модернизма. Правите линии изчезват или продължават да поддържат отворено пространство и формална простота.

Франк Лойд Райт

Като един от пионерите на модернистична архитектура проектирана от американеца Франк Лойд Райт (1867-1959). В неговите изобретения могат да се видят уникални постройки на сгради, впечатляващо голям брой сгради: повече от хиляда, от които над 500 са били не само в проектни форми, но и реализирани и построени. Райт като Оскар Нимайер, търси хармония между човека и околната среда. Можете да се забележи в най-известната му къща „Fallingwater“, която е построена на върха на водопад.

Райт проектирани къщи някои, от които пъти за себе си. Най-известният от тях е Талиесин Уест, който е подписал през 1937. Къщата студио се намира в средата на пустинята в американския щат Аризона.

Райт се опита да се свърже с тази негостоприемна среда, за да даден на архитектурата нов тласък. Сградата е дълга и ниска и се крие като плато в пустинята. Цветовете са предимно земни тонове и червени. Райт използва в изграждането й местни материали като камък, дърво и бетон.

Филип Джонсън (1906-2005) е техен сънародник, но по-малко известен. Собственият му дом е специален пример за прогресивна архитектура. Стъклото в неговите проекти заема основна линия. Къщата му е построена през 1949 година.

Стъклената къща на Джонсън е минималистична къща с изключително прост скелет. Тя е с правоъгълен план, стъкло и външни стени. Освен цилиндър с тухла, съдържа баня, а най-интересното е, че липсват вътрешни стени. Някои шкафове бележат прехода между хол, кухня и спалня.

Научете още за: курсове - английски език и немски език

курсове по италиански език         

курсове по испански език             

курсове по френски езици

курсове по руски език    

курсове по гръцки език  

курсове по бизнес администрация

Допълнително