Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

Неделя, 25 Октомври 2015 21:54

Дефиниране на проект по направа на сайтове

Написана от 

Като дизайнери, ние сме свикнали да концептуализираме сайтове по отношение на дизайна структура - празно пространство, код, навигация и така нататък - както от гледна точка на управление на съдържанието. Но преди направа на сайтове по един проект, най-важно е изборът на екип.

Сега, когато имате даден инструмент, за да определите проекта, първо дефиниране какво иска клиента от вашия уебсайт

Ето какво трябва да включва документ с вашата дефиниция за проекта:

Обобщение. Създаване на основен преглед на интернет страницата, използвайки въвеждане на клиента. Включете там seo и кратки точки за организационен фон на клиента, вид, уникалност, стойност, която предоставят. Тази информация трябва да се ръководи всички проектни решения, които правите и продължавайте напред.

Цели. Какво ще постигне този сайт? Каква е неговата крайна точка? Идентифицирайте конкретни, измерими цели.

Целева аудитория. Кой е клиентът, до който искате да достигнете? Какви са неговите нужди? Създаване на профили на аудиторията, идентифициращи основните демографски местонахождения, техните рутинни задачи, използване на уеб, цели и т.н. Помислете също и как целевата аудитория възприема марката.

Съобщение. Каква информация най-добре ще привлече и мотивира целевата аудитория? Как смятате да ги ангажирате с марката? Най-важното е, какво прави тази марка уникална?

Конкуренцията. Без значение на индустрията, интернет магазин или друго, винаги ще имате конкурент, който предлага решение подобно на вашите. Създаване на общ преглед на определени конкуренти и техните уебсайтове, ще ви помогне по-добре да усъвършенствате съобщението, което искате да изпратите. Това ще ви помогне да развиете своя визуален брандинг, който призовава към действие, навигация на сайта и друго съдържание.

Рискове. Предвидете и определете потенциалните рискове в етап на планиране, за да не попадате при всеки неочакван проблем в установяване на ред. Уверете се, че имате план, за да намалите основните рискове - като архивиране на проектни файлове, например.

Допълнително