Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Ежедневни Рокли

water_spirit

water_spirit

Четвъртък, 03 Септември 2015 19:59

Гаранции за добро представяне

Никога преди това, шофьорите не са били толкова загрижени за сигурността на пътя, колкото в наши дни. Това се определя от проблемите, които изпитват повечето автомобилисти, когато трябва да се справят с различните пътни условия, характерни за страната ни. Всеки говори за т.нар. „война по пътищата”, която е причина за различната нагласа у водачите, преди всяко по-дълго или кратко шофиране. По-младите шофьори се показват и като доста по-безразсъдни, както по отношение на правилата за движение, така и във връзка с техните задължения, които са свързани със сигурността на всеки един, участващ в пътното движение.

Въпреки че, голяма част от съвременните превозни средства са доста по-ефективни и практични, когато ги сравняваме с техните по-стари „родственици”, сигурността и комфорта, по време на движение си остава важно условие, не само за избора на определен модел кола, но и за нейната поддръжка. Всъщност, поддръжката на автомобилите е може би най-важната дейност, която определят съответните шофьори, като добри и загрижени стопани или като безразсъдни и нехайни автомобилисти. Грижата за превозните средства се характеризира с няколко основни моменти, определящи нейния изход. От една страна, всяка профилактика на колите е свързана с прилагането на определени технически знания и умения. Вторият момент е свързан със задълженията на шофьорите, определящи поддръжката, като основен момент от тяхното ежедневие, дори и всекидневна рутина.

Поддържането на превозните средства е достатъчно условие, за да погледнете на своята кола по друг, различен ъгъл. Може да се каже, че колкото повече се грижим и научаваме за своя автомобил, толкова повече трупаме познания и интерес, които определят и манията, наречена автомобилизъм. За всяка поддръжка на превозните средства се изисква и употребата на надеждни аксесоари. Те се предлагат, в повечето магазини за авточасти. В съответните търговски обекти, продаващи автомобилни елементи, могат да се открият, както основни елементи, гарантиращи доброто представяне на колите, така и по-специфични продукти, като спирачна течност FERODO DOT4 0.25л., предпазваща калъфка за седалка и т.н., съдействащи за цялостната и успешна профилактика на превозните средства.

Пътуването, колкото и приятно и забавно, може да бъде и доста опасно и досадно, когато се появи евентуален проблем в автомобилната система. Всички хора са ставали свидетели на пътни проблеми в своя живот на колела и за тях е повече от важно да се подсигурят, срещу подобни инциденти, които са опасни, почти колкото и опасностите на лошото време или пътната обстановка. Неслучайно, повечето от шофьорите и то доста по-опитните от тях, не искат да си представят, последиците от дисхармонията в автомобилната система. Повечето хора, които не са наясно с устройството на превозните средства, са доста по-предпазливи и внимателни, когато става въпрос за подготовка за пътуване и самото пътешествие. Но, опитът на шофьорите пречи, дали от фатализъм или известно нехайство, да се изправят, лице в лице с евентуални проблеми в колите си.

За да се избегнат усложнения на пътя е необходимо да се премине към поддръжка на превозните средства, при това доста, преди самото тръгване. Грижата за автомобилите е доста всеобхватна дейност, която не се заключава, само в проверка на основните елементи, изграждащи съответната система, а е постоянно внимание, насочено към цялостното представяне на колите, без значение от конкретната пътна обстановка или атмосферни условия.

За да бъде една поддръжка качествена и ефективна, трябва да се изберат и надеждни инструменти и аксесоари, които са гаранция за успешния изход на всяка профилактика. В оторизираните магазини за авточасти, могат да се намерят всички желани елементи за профилактиката и диагностиката на превозните средства, съдействащи, за по-пълноценната работа и сигурност на всички коли. Търговските центрове, предлагащи автомобилни продукти, притежават широка гама от артикули за всеки вкус, включващи, не само всички видове авточасти за ALFA ROMEO 164 от 1987 до 1995 или всички видове авточасти за BMW X3 (E83), но и редица по-специфични и характерни стоки, позволявайки извършването на по-обстойна и успешна поддръжка.

Сряда, 19 Август 2015 12:38

Мечтата на автомобилистите

Всеки човек си има определена мечта, свързана с промяна на статуквото, определящо неговия живот. Той е готов на всичко, за да сбъдне своите стремежи към комфорт и сигурност, без да се налага да жертва, прекалено много от своята същност. Това се отнася и до манията на милиони хора по света, наречена автомобилизъм. Потребителите на коли искат повече гаранции за своята сигурност на пътя, както и подобаващи условия на комфорт и практичност. Всичко това е на път да се сбъдне, с новите модели автомобили, които се появяват на пазара.

След трудните и предизвикателни години на икономическата криза, производителите на автомобили и съответните елементи са много по-склонни, а и задължени, да предоставят на своите клиенти повече гаранции за техните желания, свързани с изгодни условия и съчетание на практичност и ефективност. Съвременните превозни средства се отличават от своите предшественици - предишни поколения автомобили, най-вече по своята икономичност и сигурност.

Първият момент е съобразен с икономическите и политически реалности в днешния свят, където цените на основните суровини, нужни за изработването на определени продукти, се повишиха неимоверно много. Вторият аспект от тази промяна, е свързан с желанието на отделните хора, както и на редица държави по света, да редуцират нежеланите инциденти по пътищата, които някои наричат с думата „война”.

Все пак, мечтата на всеки автомобилист е на една ръка разстояние, след като сигурността и безопасността на пътя са преки последици от грижата, която шофьорите полагат за своите превозни средства. Тази грижа, обаче, трябва да е постоянна и своевременна, без омаловажаване на значението, което имат, дори и най-малките детайли, в цялостната система на превозните средства. Неоценима помощ на всеки автомобилист, в тази доста отговорна и трудна задача, освен задължителните технически познания и умения, им оказват съответните елементи и аксесоари, без които е невъзможен успешният изход, на която и да е профилактика и диагностика. Те се предлагат, в повечето магазини за авточасти, като варират – от спортни гърнета и газови уредби, до по-малките, но не и маловажни - щипка 0240, тресчотка с подвижен камък ½ и др.

Вторник, 11 Август 2015 12:36

За повече комфорт при пътуване

Хората са престанали да търсят съвършенството, що се отнася до продуктите, които се предлагат на пазара. Отдавна мина времето, когато определени стоки за бита биваха използвани многократно, превръщайки се в символ на определени производители, дори и епохи в производството на стойностни продукти за ежедневието и работата на човека. Фирмите-производители на стоки за бита превърнаха своите елементи в по-достъпни и същевременно – с по ниско качество, което промени, до голяма степен и картината на промишлеността и търговията, като цяло.

Автомобилите, никога не са били по-достъпни, колкото в наши дни. И, това не е само функция на техните цени, но преди всичко на възможността да бъдат купени и използвани, почти навсякъде. Превозните средства и техните аксесоари не са боготворени по същия начин, както преди години. Сега, по-скоро манията, наречена автомобилизъм се уталожи, за да се превърне в тихо и постоянно влечение към високите скорости. Автомобилите са толкова практични и респектиращо полезни, че няма човек или страна, които да не са под влияние на техните въздействия. А, тези въздействия и по-точно – състоянието им, е определящо за обикновения бит и ежедневните потребности на отделните хора.

При грижата, полагана за превозните средства, хората се научават на отговорност и определени технически умения, които не са притежавали преди. Поддръжката на автомобилите, води до самодисциплина у обикновените шофьори, които са доста нехайни, по отношение на правилата. За да се затвърдят резултатите от своевременната грижа и профилактика за превозните средства, са необходими качествени материали, от рода на авточастите. Те могат да бъдат купени от съответните магазини за автомобилни аксесоари, където шофьорите ще намерят голямо разнообразие от продукти, които далеч надхвърлят строго определени стоки, характерни за автомобилните грижи, като лебедка механичка 2000lb, четка въглено-графитна и др. Верните фенове на машините знаят най-добре, как и какво да избират, когато настане време да се извърши ремонт или профилактика на превозното средство.

Понеделник, 03 Август 2015 22:03

Задължението на отговорните

Поправката на автомобилите не е лесна задача или поне така изглежда на пръв поглед. Когато една кола се развали, пътища много, но само най-опитните и предвидливите знаят, как да постъпят, във всеки един момент, за да предотвратят неприятни последствия на пътя. Ако, автомобилите са начин на живот, тогава поддържането им е философията на това съществуване.

Поддържането на автомобила е нещо, толкова неотменимо и задължително, колкото и всяка друга ежедневна дейност. По-опитните шофьори определят сами степента и честотата на всяка профилактика. Те най-добре познават своите автомобили и техните нужди. Когато шофират, автомобилистите умеят да извличат информация от всеки шум или сигнал, издаван от тяхното превозно средство. Те са, като съвременни шамани, гадаещи по знаците на непредвидимата съдба, наречена автомобилизъм. Всеки отделен знак има своето важно значение в тяхната символика.

Когато трябва да се пристъпи към поддържане на превозно средство, е необходимо да се снабдите с необходимите инструменти и пособия, които са почти толкова важни, колкото и самата профилактика. Качеството им е от голямо значение, ако искате вашите грижи, насочени към подобряване на функционалността на автомобила, да са адекватни и ефикасни. За целта, в последните години се откриха доста магазини, предлагащи качествени пособия, които предлагат, много повече продукти за всички, свързани с автомобилизма. В подобни магазини се предлага, освен важните аксесоари, нужни за поддържането на всяко превозно средство, като комплект за премахване на драскотини или фар за AUDI A4 от 2007 –черни, например, така и доста стоки, които биха били доста добър помощник и на всеки домакин или стопанин.

Поддържането на превозните средства е задължение, но и привилегия, на отговорните за това шофьори. Те, поне по-опитните от тях, го възприемат, като рутина и удоволствие. Рутина, която се е родила от тяхната загриженост за безопасността на автомобила, а удоволствие, защото няма по-голяма радост от досега с внушаващите респект и завист, коли.

Грижата за автомобила започва, много преди началото на поредното пътуване с него. Всъщност, подобна грижа започва, още с купуването на превозното средство. Дори и да притежавате нов автомобил, все пак, вие ще се нуждаете от определени елементи и аксесоари, които да подобрят или затвърдят неговото представяне на пътя. Добрата поддръжка е грижа, единствено на собствениците на превозните средства.

Когато купувате определен модел автомобил, вие, несъмнено се запознавате предварително с неговите характеристики и спецификации. Това е от голяма полза, особено, ако става въпрос за по-старо превозно средство. Така, бихте могли да предугадите и елиминирате появата на определени проблеми, свързани с работата му. Поддържането на автомобила е задължение, което никога не приключва. Но, за разлика от ежедневните отговорности, суетенето около превозното средство е доста добър начин да избягате от злободневните проблеми.

Много от автомобилистите са прекарвали значителна част от времето си около своята лека кола, дори и без да има видими проблеми с нейната функционалност. Тяхната страст, наречена автомобилизъм, ги прави отдадени на дейности, които за останалите хора биха изглеждали доста скучни и еднообразни. Шофьорите биха монтирали и демонтирали определени автомобилни елементи, само, за да установят начина, по който е устроена машината. Това е най-добрият начин, да придобият по-пълна представа за взаимовръзките в самия автомобил, както и да направят цялостна профилактика на отделните елементи от неговото устройство.

Хората, за които автомобилите са само начин за придвижване, подобна страст и отдаденост на идеята, наречена автомобилизъм, би се сторила прекалена и донякъде безсмислена. Но, за посветените в това изкуство, дори обикновените, наглед, инструменти, като вложки ¼ са начин да постигнат съвършенство в своето познание. Те могат, доста разпалено, да обясняват разликите, между отделните видове вложки 1/2 KING ROY, клеми, болтове и др. Това е начин на изразяване тяхната любов и привързаност към идея, която е омагьосала милиони хора по света.

Понеделник, 13 Юли 2015 11:59

Бързи и безразсъдни

Всички ние сме чували критиките, които минувачите са отправяли към някои шофьори, форсиращи своите автомобили. Подобно поведение, от страна на водачите, може да бъде разбрано, единствено от други автомобилисти, за които мирисът на бензин и адреналинът в кръвта са, нещо повече от живот.

Бясната надпревара по пътищата има и своята романтична страна. Неслучайно някои наричат бясно препускащите шофьори – „каубои”. Те са символ на непокорството към установените правила и норми за поведение. Всъщност, по-голямата част от тези пътни каубои, престават да бъдат безразсъдни с течение на годините. Тогава, можем да заключим, че скоростта и престъпването на законите са, по скоро, функция на младите и неспокойни духове.

Шофьорите знаят най-добре, как и кога, да заобиколят определени пътни правила. И, това, далеч не е функция само на младите автомобилисти. Някои хора обичат да казват, че, без значение какъв си бил преди, когато седнеш зад волана, си потенциален нарушител на правилата. Романтиката в пътуването и възможността да си богоравен или да спазваш, преди всичко, своите правила, са най-привлекателните черти в „професията”, наречена шофьор. Именно – професия! Дори и да не си изкарват прехраната, като автомобилисти, повечето водачи и собственици обичат да се обръщат към своите „колеги” за помощ или съдействие.

Донякъде, романтиката от шофирането е взаимствувана от филмите, в по-голямата си част – американски. Затова, изборът на автомобили, до голяма степен е продиктувана, именно от тези творби на съвременния свят. Но, когато става въпрос за избор на артикули или аксесоари, шофьорите си имат свои разбирания и теории, било то за покупка на ветробрани за CADILLAC или друти детайли, така характерни за модерния водач.

За обикновените хора, които не могат да направят видима разлика, между ветробрани за CHEVROLET и останалите марки на пазара, безрасъдството на шофьорите граничи с лудостта и безотговорността. Всички останали, обаче, тайно си мечтаем да сме зад волана на автомобил, без да се съобразяваме с правила и закони.

Неделя, 05 Април 2015 00:31

Време за промяна

Когато настъпи времето, когато трябва да обновите своя офис или жилищни помещения, едно от нещата, които са задължителни за всяка сграда, са системите за охлаждане и отопление. Те не заемат прекалено голямо място, като типовете системи, които са подходящи за офис помещения може да се монтират и на тавана на самите офиси. Един климатик Fujitsu General AUHG 14 LVL може ви да спести много място, като монтажът му се извършва в центъра на тавана, което не само представлява голямо удобство, но и съдейства за по-цялостното отопление и охлаждане на помещенията.

За жилищните помещения са подходящи по-малките климатици, което няма да наруши цялостния облик на стаите, зори напротив – те ще изглеждат по-добре и по-завършени. Климатиците, особено стайните, не заемат прекалено голямо място, което улеснява обитателите на така модерните напоследък нови жилищни кооперации. Самите апартаменти там се характеризират с по-малки стаи, в сравнение с панелните блокове или обикновените къщи. Ако искате да се подсигурите с добър продукт на една сравнително добра цена, тогава климатик Toshiba RAS-18SKV2-E е гаранция за комфорт, както през горещите летни месеци, така и обещание за уют през сравнително дългите зимни нощи. Повечето стайни климатици се монтират на стената, като те, с течение на времето, се превърнаха в един задължителен елемент от цялостното излъчване и интериор на жилищните помещения.

Събота, 21 Март 2015 12:08

Цветни мотиви

Отдавна отмина времето, когато клиентите търсеха мебели в по-тъмни и строги тонове. Дори, когато се избират интериорни решения, които са предназначени за жилища под наем, купувачите търсят по-свежи мебели, които са в синхрон с останалите цветове в жилището.

Не е рядко да се видят различни комбинации на предлаганите интериорни решения, които започват още с антретата и шкафовете за обувки. Това е обяснимо, тъй като коридорите в жилищата са обикновено по-тъмни, отколкото останалите помещения на жилището. На пазара могат да се открият различни варианти на антрета, които съчетават по-тъмни тонове с по-ярки. Най-често съчетаваните цветове са венге с лилаво или дъб сонома с жълто или тюркоаз. Естествено, има и хора, които не се решават на подобна стъпка, особено ако те са свикнали с по-традиционните решения за дома си. Въпреки това, модните линии, налагани от големите производители на мебели, както и от веригите мебелни магазини, предполагат една по-различна настройка към различните продукти. Всички тези цветове ни връщат в детските години, когато живота сякаш беше по цветен.

Вторник, 10 Март 2015 10:52

Преобразяване на дома

Вие сте приключили с ремонта и довършителните работи във вашия дом. Сега е време да помислите и малко за неговия вътрешен облик.

Когато избирате мебели за жилището ви, трябва да си зададете въпроса, за колко време и пари бихте си осигурили определени интериорни решения. Ако решите да отдадете жилището, което сте ремонтирали под наем, тогава изборът се стеснява към по-ниския ценови клас мебели. Ако, обаче домът е преустроен напълно, защото чакате наследник, тогава нещата изглеждат по друг начин.

Всички новодомци желаят да са заобиколени от нови и комфортни мебели. В днешно време изборът на подобни продукти е доста разнообразен. Ние, обаче казваме, че не сме толкова богати, за да купуваме евтино. Това е вярно, само до известна степен. Защото голямото предлагане на различни видове спални, дивани и т.н., неминуемо води до снижаване на крайните потребителски цени.

Страница 1 от 2

Допълнително